Virker Google for Jobs for jobansøgere?

Google for Jobs er den nye største jobportal i verden og er nu tilgængelig på Danmark.

Google for Jobs er dog ikke en ny jobportal, som du måske tror. I stedet bruger de en række algoritmer til at lade matchende jobannoncer blive vist på Googles søgeside på baggrund af søgeforespørgsler. Disse kan enten placeres af virksomheder via udbydere som SEO for Jobs, direkte på Google for Jobs eller synkroniseres af karriere- og jobportaler.

Men hvad gør Google for Jobs egentlig for ansøgerne?

Hvilke fordele giver Google for Jobs ansøgere?

Når de søger efter det perfekte job, starter ca. 75 % af alle ansøgere med at søge på Google Search.

Derfor har Google gjort det muligt, at der i overensstemmelse med søgeforespørgslen vises direkte matchende jobannoncer i resultaterne. Ansøgeren kan således få adgang til mange relevante jobtilbud med kun én Google-søgning.

Alle fordele for ansøgere er opsummeret her:

  • Tidsbesparelse

  • Et centralt sted for forskellige jobannoncer

  • Matchning af jobannoncer ved at evaluere søgeadfærd

  • Link til portaler til vurdering af arbejdsgivere

  • Begrænsning af jobtilbud gennem filtreringsmuligheder

  • Brugen er helt gratis

  • Ingen registrering på jobportaler nødvendig

  • Mulighed for Google Alert og lagring af jobannoncer


Ansøgere behøver ikke længere at klikke sig gennem endeløse jobportaler, indtil de har fundet en passende og kompatibel jobannonce. Jobannoncerne vises centralt og kompakt for ansøgeren. Jobsøgning på internettet kan ofte være meget besværlig, når det gælder om at finde et godt jobtilbud og passende alternativer. Med Google for Jobs er det nu slut med dette. Jobannoncerne vises centralt og fra forskellige udbydere i henhold til søgeordene. Du behøver ikke længere at hoppe fra jobportal til jobportal for at få de mest relevante job øverst takket være Googles algoritme.

Ved hjælp af denne algoritme kan Google analysere og evaluere søgeadfærd. Det filtrerer således de mest egnede job for den pågældende ansøger.

Desuden kan Google gennem de forskellige søgeforespørgsler se, hvad der interesserer den søgende, og foreslår derefter endda jobtilbud, som der ikke udtrykkeligt blev søgt efter, men som kunne være relevante for ansøgerens interesser.

Lige så fordelagtig for jobsøgende er Googles høje grad af brugerorientering. For mange af jobannoncerne er det muligt at få direkte adgang til portaler med arbejdsgivervurderinger, hvilket allerede giver ansøgeren et detaljeret indblik i virksomhedskulturen.

Google Jobs zeigt zu vielen Arbeitgebern Bewertungen an. Das hilft bei der Auswahl.
Google Jobs zeigt zu vielen Arbeitgebern Bewertungen an. Das hilft bei der Auswahl.

Som med stort set alle Google-søgninger er der mulighed for at angive specifikke oplysninger for at filtrere søgeresultaterne. Du kan f.eks. angive den ønskede placering, jobtypen (fuldtid, deltid, praktik osv.) eller de ønskede arbejdsgivere. Google udvælger derefter de rigtige jobannoncer i overensstemmelse hermed.

Hvis du har en Google-konto, er det også muligt at modtage meddelelser (Google Alert) om nye jobannoncer og at gemme dem.

En registrering på andre jobportaler er derfor næppe længere nødvendig.


Er Google for Jobs enden på de klassiske jobportaler?

Som nævnt ovenfor starter mere end tre fjerdedele af alle jobsøgninger på Google. Med det nye værktøj "Google for Jobs" vinder søgemaskinegiganten endnu mere popularitet og skubber sine konkurrenter i baggrunden.

Google for Jobs viser sig at være en ny leder inden for jobannoncering, men det er til gavn for jobformidlingerne. De er så at sige leverandører til Google. Ved at samarbejde med jobportalerne har Google mulighed for at synkronisere jobannoncer og dermed udvide Google for Jobs' rækkevidde. Nogle jobportaler samarbejder allerede med Google for Jobs. Dette kan give mange fordele for moderne rekruttering og være en win-win for platformene. Derudover findes der udbydere som SEO for Jobs, hvor du kan placere dine jobannoncer på Google for Jobs, hvis synkroniseringen med din egen virksomheds hjemmeside ikke fungerer. Det sætter de store jobportaler i klemme. Portalerne mister værdi på grund af den nye udvikling af Google, men kan stadig være nødvendige i den optimale jobsøgning.


Konklusion: Hvilken merværdi har Google for Jobs for ansøgerne?

Sammenfattende kan man sige, at Google er en betydelig fordel for ansøgerne. Søgningen efter jobannoncer er forenklet, centraliseret og kan gøres uden at bruge meget tid på det. På den anden side er det naturligvis ikke muligt for Google at vise alle ledige stillinger på markedet, og derfor kan det i nogle tilfælde også være tilrådeligt at konsultere andre jobportaler. Det skal også tages op, at ved at synkronisere karriereportalerne med Google for Jobs overtages ikke alle oplysninger. F.eks. fjernes al grafik, og de fleste formateringer går tabt. Det betyder, at ikke alle vigtige oplysninger for ansøgeren altid bliver indsendt. Grunden til dette er, at transmissionen normalt sker helt automatisk - selv om det er nødvendigt at oprette en Google-optimeret version af jobannoncen. De, der er afhængige af sådanne optimerede jobannoncer, kan henvende sig til udbydere som SEO for Jobs, der kan hjælpe dem med at udforme deres jobannoncer på den bedst mulige måde. Men ved hjælp af algoritmisk brugertilpasning sikrer Google, at de mest relevante og relevante job altid vises øverst i bjælken. Desuden øger Google for Jobs sin tiltrækningskraft, fordi det er helt gratis for ansøgere og kan bruges uden registrering, hverken hos Google eller andre jobportaler.

Søgningen på Google for Jobs er meget målrettet og takket være de differentierede filtermuligheder fleksibel for alle ansøgere. Desuden kan man med et kig ind i fremtiden sige, at virksomheder, der ikke er repræsenteret på Google for Jobs, sandsynligvis næppe vil blive fundet af ansøgere.

Forfatter: SEO for Jobs Redaktionen
Udgivet den 09.10.2020
Opdateret den 21.06.2021
Andre artikler ...
Vil du prøve Google for Jobs? Opret en gratis konto nu.

Uforpligtende konsultation

Vi hjælper dig gerne med råd og støtte til at opføre dine jobannoncer på Google for Jobs og udnytte det fulde potentiale.

Patrick Schmidt
Google Jobs ekspert
Få uforpligtende rådgivning nu. Vi ringer også gerne tilbage til dig - du skal blot skrive en kort besked til os.
Anmodning om tilbagekaldelse
Alle data overføres krypteret.

Det virkede

Vi vender tilbage til dig senest på Hvis det haster mere, kan du kontakte os på +1 (805) 3247981 kan nås.

Registrer dig gratis

Opret en gratis konto nu, og opret din første jobannonce uden forpligtelser.

Patrick Schmidt
Google Jobs ekspert
Få en uforpligtende konsultation nu.
Registrer dig gratis
Alle data overføres krypteret.

Gratis kontrol

Tjek på få sekunder, om dine jobannoncer er klar til Google for Jobs.

Tillykke. Du er allerede godt forberedt til Google for Jobs.
Tjek nu
Alle data overføres krypteret.

Testresultat

Eksempel er indlæst ...
Vis resultat
Tilgængelighed
God start. Din jobannonce er let tilgængelig med en indlæsningstid på sek.
Tilgængelighed
Tjek venligst linket , da det ikke er tilgængeligt.
Indhold læsbart
Fundamentet er blevet skabt. Indholdet af stillingsannoncen er maskinlæsbart.
Indhold læsbart
Da linket ikke er tilgængeligt, kunne vi desværre ikke kontrollere, om indholdet er læsbart.
Klar til Google for Jobs
Tillykke - jobannoncens skemadata er tilgængelige. Dette giver Google for Jobs mulighed for at opføre jobannoncen
Klar til Google for Jobs
Din jobannonce er ikke klar til Google for Jobs. Forbered dig nu
Klar til Google for Jobs
Da linket ikke er tilgængeligt, kunne vi ikke kontrollere, om der findes matchende skemaoplysninger.
Arbejdssøgende til rådighed
God start. Jobannoncer for "" søges aktivt af interesserede parter på Google for Jobs.
Offentliggørelse mulig
Det er muligt at offentliggøre stillingsannoncer i sektionen "".
Tilmeld dig nu
Opret din konto nu, og få 10 % rabat på alle pakker. På denne måde kan du udnytte potentialet i Google for Jobs fuldt ud.
' tilbage
Alle data overføres krypteret.
Gratis arbejdsgiverprofil
Opret din arbejdsgiverprofil nu gratis og uden forpligtelser.
Næste ...