Virker Google for Jobs for ansøgere?

Google for Jobs er den nye største jobportal i verden, og den er nu også tilgængelig på Danmark.

Google for Jobs er dog ikke, som man kunne tro, en ny jobportal. I stedet bruger de en række algoritmer til at vise passende jobannoncer på Googles søgeside baseret på søgeforespørgsler. Disse kan enten placeres direkte på Google for Jobs af virksomheder via udbydere som SEO for Jobs eller synkroniseres af karriere- og jobportaler.

Men hvad gør Google for Jobs egentlig for ansøgeren?

Hvilke fordele giver Google for Jobs ansøgere?

Når de søger efter det perfekte job, starter ca. 75 % af alle ansøgere med en søgning på Google.

Derfor har Google gjort det muligt at vise jobannoncer, der matcher søgeforespørgslen, direkte i resultaterne. Det betyder, at ansøgere kan få adgang til mange relevante jobtilbud med blot én Google-søgning.

Her er en oversigt over alle fordelene for ansøgerne:

  • Tidsbesparelse

  • Et centralt sted for forskellige jobannoncer

  • Matchning af jobannoncer ved at vurdere søgeadfærd

  • Link til portaler til vurdering af arbejdsgivere

  • Begrænsning af jobtilbud gennem filtreringsmuligheder

  • Brugen er helt gratis

  • Ingen registrering på jobportaler nødvendig

  • Mulighed for Google Alert og lagring af jobannoncer


Fra nu af behøver ansøgere ikke længere at klikke sig gennem endeløse jobportaler, indtil de finder en passende og kompatibel jobannonce. Jobannoncerne vises centralt og kompakt for ansøgeren. Det kan ofte være meget besværligt at søge efter job på internettet, når det gælder om at finde et godt jobtilbud og passende alternativer. Det er nu slut med Google for Jobs. Jobannoncerne vises centralt og fra forskellige udbydere afhængigt af søgetermerne. Du behøver ikke længere at hoppe fra jobportal til jobportal, og Googles algoritme placerer de mest relevante job øverst på listen.

Ved hjælp af denne algoritme kan Google analysere og vurdere søgeadfærd. På denne måde filtreres de mest egnede job ud til den pågældende ansøger.

Desuden kan Google genkende, hvor søgerens interesser ligger gennem de forskellige søgeforespørgsler, og foreslår derefter endda jobtilbud, som der ikke udtrykkeligt er søgt efter, men som kunne matche ansøgerens interesse.

Lige så fordelagtig for jobsøgere er Googles høje brugerorientering. Mange stillingsannoncer har direkte adgang til portaler med arbejdsgivervurderinger, hvilket allerede giver ansøgeren et detaljeret indblik i virksomhedskulturen.

Google Jobs zeigt zu vielen Arbeitgebern Bewertungen an. Das hilft bei der Auswahl.
Google Jobs zeigt zu vielen Arbeitgebern Bewertungen an. Das hilft bei der Auswahl.

Som med stort set alle Google-søgninger er der også mulighed for at indtaste specifikke oplysninger for at filtrere søgeresultaterne. Du kan f.eks. angive den ønskede placering, jobtypen (fuldtid, deltid, praktik osv.) eller den ønskede arbejdsgiver. Google udvælger derefter de rigtige jobannoncer i overensstemmelse hermed.

Hvis du har en Google-konto, er det også muligt at modtage meddelelser (Google Alert) om nye jobannoncer og at gemme dem.

Det er derfor næppe nødvendigt at registrere sig på andre jobportaler.


Er Google for Jobs enden på de klassiske jobportaler?

Som allerede nævnt starter mere end tre fjerdedele af alle jobsøgninger på Google. Med det nye værktøj "Google for Jobs" vinder søgemaskinegiganten endnu mere popularitet og skubber sine konkurrenter i baggrunden.

Google for Jobs viser sig at være den nye markedsleder inden for jobannoncer, men det er til fordel for jobudbyderne. De er så at sige leverandører til Google. Ved at samarbejde med jobportalerne har Google mulighed for at synkronisere jobannoncer og dermed udvide Google for Jobs' rækkevidde. Nogle jobportaler samarbejder allerede med Google for Jobs. Dette kan give mange fordele for moderne rekruttering og være en gevinst for platformene. Derudover findes der udbydere som SEO for Jobs, hvor du kan placere dine jobannoncer på Google for Jobs, hvis synkroniseringen med din egen virksomheds hjemmeside ikke fungerer. Det sætter de store jobportaler i klemme. Portalerne mister værdi på grund af Googles nye udvikling, men kan stadig være nødvendige for en optimal jobsøgning.


Konklusion: Hvilken merværdi har Google for Jobs for ansøgerne?

Sammenfattende kan man sige, at Google er en betydelig fordel for ansøgerne. Søgningen efter jobannoncer er forenklet, centraliseret og kan gøres uden at bruge meget tid. På den anden side er det naturligvis ikke muligt for Google at vise alle ledige stillinger på markedet, og derfor kan det i nogle tilfælde også være tilrådeligt at konsultere andre jobportaler. Det skal også nævnes, at det ikke er alle oplysninger, der overføres ved at synkronisere karriereportalerne med Google for Jobs. Al grafik er fjernet, og det meste af formateringen er gået tabt. Som følge heraf videregives ikke altid alle vigtige oplysninger for kandidaten. Grunden til dette er, at overførslen normalt sker helt automatisk - selv om det ville være nødvendigt at oprette en Google-optimeret version af jobannoncen. De, der er afhængige af sådanne optimerede jobannoncer, kan henvende sig til udbydere som SEO for Jobs, som hjælper dem med at udforme deres jobannoncer på den bedst mulige måde. Ved hjælp af algoritmisk brugerorientering sikrer Google imidlertid, at de mest egnede og relevante job altid vises øverst i bjælken. Google for Jobs øger desuden sin tiltrækningskraft, fordi det er helt gratis for ansøgere og kan bruges uden registrering, hverken hos Google eller andre jobportaler.

Søgningen på Google for Jobs er meget målrettet og kan takket være de differentierede filtermuligheder udformes fleksibelt for den enkelte ansøger. Med henblik på fremtiden kan man desuden sige, at virksomheder, der ikke er repræsenteret på Google for Jobs, sandsynligvis næppe vil blive fundet af ansøgere.

Forfatter: SEO for Jobs Redaktionen
Udgivet den 09.10.2020
Opdateret den 06.08.2021
Andre artikler ...
Vil du prøve Google for Jobs? Opret en gratis konto nu.

Uforpligtende konsultation

Vi hjælper dig gerne med råd og støtte til at opføre dine jobannoncer på Google for Jobs og udnytte det fulde potentiale.

Julia Weber
Google Jobs ekspert
Få uforpligtende rådgivning nu. Vi ringer også gerne tilbage til dig - du skal blot skrive en kort besked til os.
Anmodning om tilbagekaldelse
Alle data overføres krypteret.

Det virkede

Vi vender tilbage til dig senest på Hvis det haster mere, kan du kontakte os på +49 40 874 081 43 kan nås.

Registrer dig gratis

Opret en gratis konto nu, og opret din første jobannonce uden forpligtelser.

Julia Weber
Google Jobs ekspert
Få en uforpligtende konsultation nu.
Registrer dig gratis
Alle data overføres krypteret.

Gratis kontrol

Tjek på få sekunder, om dine jobannoncer er klar til Google for Jobs.

Tillykke. Du er allerede godt forberedt til Google for Jobs.
Tjek nu
Alle data overføres krypteret.

Testresultat

Eksempel er indlæst ...
Vis resultat
Tilgængelighed
God start. Din jobannonce er let tilgængelig med en indlæsningstid på sek.
Tilgængelighed
Tjek venligst linket , da det ikke er tilgængeligt.
Indhold læsbart
Fundamentet er blevet skabt. Indholdet af stillingsannoncen er maskinlæsbart.
Indhold læsbart
Da linket ikke er tilgængeligt, kunne vi desværre ikke kontrollere, om indholdet er læsbart.
Klar til Google for Jobs
Tillykke - jobannoncens skemadata er tilgængelige. Dette giver Google for Jobs mulighed for at opføre jobannoncen
Klar til Google for Jobs
Din jobannonce er ikke klar til Google for Jobs. Forbered dig nu
Klar til Google for Jobs
Da linket ikke er tilgængeligt, kunne vi ikke kontrollere, om der findes matchende skemaoplysninger.
Arbejdssøgende til rådighed
God start. Jobannoncer for "" søges aktivt af interesserede parter på Google for Jobs.
Offentliggørelse mulig
Det er muligt at offentliggøre stillingsannoncer i sektionen "".
Tilmeld dig nu
Opret din konto nu, og få 10 % rabat på alle pakker. På denne måde kan du udnytte potentialet i Google for Jobs fuldt ud.
' tilbage
Alle data overføres krypteret.
Gratis arbejdsgiverprofil
Opret din arbejdsgiverprofil nu gratis og uden forpligtelser.
Gå til