Google for Jobs Introduktion

Google for Jobs er den største jobportal i verden. Over 72 % af alle jobsøgninger starter på Google. Det betyder, at millioner af mennesker verden over søger efter et nyt job på Google hver dag. Google har også erkendt dette og lancerede sin egen jobportal i USA i 2017. Siden - er Google for Jobs også tilgængelig på Danmark for alle brugere.

Nedenfor finder du en introduktion til Google for Jobs med alle vigtige oplysninger, så du kan få et overblik.

Hvad er Google for Jobs?

Google for Jobs er strengt taget en udvidelse af den normale Google-søgning. Google analyserer alle søgeforespørgsler og genkender den søgende persons søgeintention. Hvis algoritmen genkender, at der er tale om en jobsøgning, vises Google Jobboks på søgeresultatsiden. I Google Job Box vises de 3 bedste jobtilbud.

Google for Jobs wird bei Stellengesuchen direkt auf der Suchergebnisseite angezeigt. Weitere Details der ersten drei Stellenanzeigen können direkt auf der Google Startseite geöffnet werden.
Google for Jobs wird bei Stellengesuchen direkt auf der Suchergebnisseite angezeigt. Weitere Details der ersten drei Stellenanzeigen können direkt auf der Google Startseite geöffnet werden.

Oplysninger om de tre første jobannoncer kan vises direkte på Googles hjemmeside. Det gør du ved at klikke på en jobpost.

I de fleste tilfælde vil der blive fundet mange flere jobtilbud. Så snart man klikker på overskriften "jobtilbud" på "flere jobtilbud", åbnes en ny visning. Dette nye synspunkt er det, der faktisk kan kaldes Google for Jobs.

Her tilbyder Googles jobportal så mange funktioner til at præcisere søgningen og filtrere søgeresultaterne. Hvis brugeren er logget ind, har han eller hun også mulighed for at gemme jobtilbud eller blive informeret om passende nye jobtilbud via såkaldte "alerts". Ud over de ovennævnte funktioner tilbyder Googles jobportal mange andre funktioner. I en separat artikel har vi samlet og forberedt alle funktionerne i Google for Jobs i detaljer for dig.

Google for Jobs bietet viele Möglichkeiten die Suche zu ändern und die Ergebnisse zu filtern.
Google for Jobs bietet viele Möglichkeiten die Suche zu ändern und die Ergebnisse zu filtern.

Da mere end 60 % af alle søgeforespørgsler på verdensplan nu foretages via smartphones eller tablets, er Google for Jobs naturligvis også optimeret til mobile enheder.
Google for Jobs er kun ikke tilgængelig for ældre versioner af Internet Explorer.

Über 60% aller Suchanfragen starten über das Smartphone. Google for Jobs ist für mobile Geräte optimiert.
Über 60% aller Suchanfragen starten über das Smartphone. Google for Jobs ist für mobile Geräte optimiert.

Hvordan fungerer Google for Jobs?

Google for Jobs fungerer i to trin. I det første trin skal Google tilføje det nye job til indekset. I det andet trin udsender Google jobannoncer til matchende brugere.

Trin 1: Indeksering af jobannoncer

Googles robotter gennemsøger løbende internettet i stor stil og besøger alle kendte websteder. Dette kaldes crawling. I denne proces forsøger Google at forstå, hvad den aktuelle side handler om. For at give Googles robotter tips om, hvad der kan findes på den aktuelle side, kan der gemmes såkaldte skemadata på webstedet. De kan kun læses af maskiner og er usynlige for besøgende. For at Google kan genkende, at en virksomheds karriereside indeholder stillingsannoncer, skal der være gemt skema-data af typen"JobPosting" på siden. Du kan se, hvordan det fungerer, i vores vejledning.

Når Google har behandlet oplysningerne, gemmes de i en gigantisk database. Dette kaldes indeksering.

Trin 2: Visning af jobannoncen

Når jobannoncen er blevet anerkendt som sådan af Google og optaget i indekset, vises den for matchende søgeforespørgsler.

Det er ingen hemmelighed, at Google ved meget om hver enkelt bruger. Google demonstrerer dette på imponerende vis ved visning af reklamer. De er nogle gange skræmmende præcist tilpasset, og man spørger sig selv: "Hvordan ved Google det?".

Alle disse oplysninger bruges også til at afgøre, hvem der får vist hvilken jobannonce. Her er det især vigtigt at nævne den aktuelle placering, hvorfra søgningen startes. Hvis du ikke udtrykkeligt angiver en placering, viser Google altid jobannoncer i umiddelbar nærhed.

Hvordan åbner jeg Google for Jobs?

Googles søgefunktion for jobannoncer er direkte integreret i den normale Google-søgning. Hast betyder, at Google ikke giver et direkte link til Google for Jobs. Som nævnt i begyndelsen genkender Google ud fra søgeforespørgslen, at brugeren søger et nyt job, og viser derefter jobboksen. Følg nedenstående trin for at få adgang til Google for Jobs selv:

 • Åbn et nyt browservindue

 • Gå til"www.google.dk"

 • Søg der efter "Job i nærheden af dig

 • Rul evt. lidt nedad, indtil du finder en blå boks med overskriften "Jobs".

 • Klik på den øverste del af den blå boks

 • Google for Jobs åbnes derefter med fuld funktionalitet

Bemærk: Hvis den blå jobboks ikke vises, bruger du sandsynligvis en internetbrowser, der ikke understøttes. I dette tilfælde er det bedst at prøve en anden browser. Vi anbefaler f.eks. Google Chrome-browseren eller Firefox.

Hvad betyder Google for Jobs for arbejdsgiverne?

Google for Jobs har et enormt potentiale for arbejdsgivere. Med sin uovertrufne rækkevidde kan den potentielt nå ud til et stort antal jobsøgende. Mere end 72 % af alle jobsøgninger starter på Google, så potentielle kandidater kan blive mødt lige der, hvor de forventer at være. Googles sofistikerede algoritmer kan også forventes at finde flere egnede og kvalificerede kandidater.

Som arbejdsgiver kan du udnytte potentialet i Google for Jobs

En tilstedeværelse på Google for Jobs vil blive afgørende i fremtiden. For ligesom med websøgninger gælder det, at "hvad Google ikke finder, eksisterer ikke". Det er allerede en genkendelig tendens, at flere og flere mennesker søger efter job direkte på Google. Dette gør sig naturligvis også gældende for de etablerede jobportaler, som nu registrerer færre besøgende og klager samlet.

Det første skridt er derfor at sikre, at din egen virksomheds jobannoncer er med i Googles indeks.

Forbedre din placering på Google for job

Hvis jobannoncerne i princippet kan findes på Google, er det allerede et vigtigt skridt i den rigtige retning. Ligesom ved almindelige søgninger på nettet skal der dog altid arbejdes med placeringen af jobannoncer. Ellers kan det hurtigt ske, at en konkurrent er bedre positioneret og dermed også får de bedste kandidater. Ved løbende at optimere dine jobtilbud specielt til Google for Jobs kan du sikre dig en af de bedste placeringer.

På nuværende tidspunkt er det endnu ikke muligt at købe en bedre position på Google for Jobs, som det f.eks. er muligt med Google Web Search eller Google Shopping. Det er dog meget sandsynligt, at dette også vil være muligt med Google for Jobs i fremtiden.

Hvad betyder Google for Jobs for de ansatte?

Google har længe haft som mål at gøre de mest relevante oplysninger tilgængelige for brugerne så hurtigt som muligt. Det kan ses ved, at oplysninger om flyforbindelser, opskrifter eller nyhedsartikler vises direkte i søgeresultaterne - ofte uden at man behøver at forlade søgemaskinen.

Google for Jobs er således et konsekvent skridt til at vise arbejdstagere, der søger et job, det mest passende job så hurtigt som muligt. Det betyder, at det fremover vil være fortid at skulle gennemsøge en lang række jobportaler.

Hvordan kommer mine jobtilbud til Google for Jobs?

Der er tre måder at få din jobannonce optaget i Google-indekset på:

 1. Tilpasning af dit eget websted
  Her finder du en vejledning om, hvordan du opretter Google for Jobs med oplysninger om tekniske krav og mulige faldgruber.

 2. Placering via jobportaler
  Nogle jobportaler tilbyder parallel placering på Google for Jobs. Ulempen er, at dette sker automatisk, og at resultaterne derfor ikke er optimale. Desuden har du ikke mulighed for at optimere din jobannonce specifikt til Google.

 3. Brug af en løsning, der er specialiseret i Google for Jobs, f.eks. SEO for Jobs.
  Ved udelukkende at specialisere sig i Google for Jobs er det muligt at gemme alle relevante oplysninger, f.eks. også virksomhedens logo, og dermed få det bedste ud af jobannoncen. Dette er muligt via en intuitiv grænseflade og uden nogen indgriben på webstedet.

Konklusion

Det er helt sikkert værd at se nærmere på Google for Jobs, at samle dine egne erfaringer med verdens største jobportal og at inddrage den i din rekrutteringsproces.

Hvis du gerne vil dykke dybere ned i emnet, har vi samlet de hyppigst stillede spørgsmål og svar om Google for Jobs.

Forfatter: SEO for Jobs Redaktionen
Udgivet den 26.09.2019
Opdateret den 06.08.2021
Andre artikler ...
Vil du prøve Google for Jobs? Opret en gratis konto nu.

Uforpligtende konsultation

Vi hjælper dig gerne med råd og støtte til at opføre dine jobannoncer på Google for Jobs og udnytte det fulde potentiale.

Julia Weber
Google Jobs ekspert
Få uforpligtende rådgivning nu. Vi ringer også gerne tilbage til dig - du skal blot skrive en kort besked til os.
Anmodning om tilbagekaldelse
Alle data overføres krypteret.

Det virkede

Vi vender tilbage til dig senest på Hvis det haster mere, kan du kontakte os på +49 40 874 081 43 kan nås.

Registrer dig gratis

Opret en gratis konto nu, og opret din første jobannonce uden forpligtelser.

Julia Weber
Google Jobs ekspert
Få en uforpligtende konsultation nu.
Registrer dig gratis
Alle data overføres krypteret.

Gratis kontrol

Tjek på få sekunder, om dine jobannoncer er klar til Google for Jobs.

Tillykke. Du er allerede godt forberedt til Google for Jobs.
Tjek nu
Alle data overføres krypteret.

Testresultat

Eksempel er indlæst ...
Vis resultat
Tilgængelighed
God start. Din jobannonce er let tilgængelig med en indlæsningstid på sek.
Tilgængelighed
Tjek venligst linket , da det ikke er tilgængeligt.
Indhold læsbart
Fundamentet er blevet skabt. Indholdet af stillingsannoncen er maskinlæsbart.
Indhold læsbart
Da linket ikke er tilgængeligt, kunne vi desværre ikke kontrollere, om indholdet er læsbart.
Klar til Google for Jobs
Tillykke - jobannoncens skemadata er tilgængelige. Dette giver Google for Jobs mulighed for at opføre jobannoncen
Klar til Google for Jobs
Din jobannonce er ikke klar til Google for Jobs. Forbered dig nu
Klar til Google for Jobs
Da linket ikke er tilgængeligt, kunne vi ikke kontrollere, om der findes matchende skemaoplysninger.
Arbejdssøgende til rådighed
God start. Jobannoncer for "" søges aktivt af interesserede parter på Google for Jobs.
Offentliggørelse mulig
Det er muligt at offentliggøre stillingsannoncer i sektionen "".
Tilmeld dig nu
Opret din konto nu, og få 10 % rabat på alle pakker. På denne måde kan du udnytte potentialet i Google for Jobs fuldt ud.
' tilbage
Alle data overføres krypteret.
Gratis arbejdsgiverprofil
Opret din arbejdsgiverprofil nu gratis og uden forpligtelser.
Gå til